Korntang

Korntangen er noe man tidlig lærer å bruke som urmaker. En korntang er i prinsippet ganske lik en pinsett. Urmakeren arbeider ofte med så små deler at de er vanskelig å holde med hendene.Dessuten setter fingrene våre merker på delene i urverkene vi arbeider med. Over tid etser disse fingerflekkene seg inn i blant annet messingen og blir umulige å fjerne annet enn ved sliping. Korntangen er derfor et viktig verktøy på urmakerverksted.  

Korntang Dette er nok ikke det beste bildet av en korntang, men det viser hvor kjekk korntangen er til å holde små gjenstander. I enden av korntangen holdes her et hjul til et Omega herre-armbåndsur. Under service av ur, blir alle deler nøye gransket for feil. Og når hjulet holdes slik, er det lett å kontrollere det gjennom lupen.

 Kornstang i titan Korntenger kommer i mange fasonger og i mange materialer. Noen deler i fine urverk kan være lette å ripe opp. Da må urmakeren bruke korntenger i bløtere metall enn stål. Korntangen på bildet er i titan, men det finnes også korntenger i messing og plastmaterialer