•  » 
  • Utførte arbeider

Utførte arbeider

Her finner du eksempler på arbeider jeg har utført

Reparasjon og overhaling av Omega kaliber 1040 armbåndsur
Under denne servicen ble alt demontert, alle deler kontrollert og renset, før det hele ble montert sammen igjen Ikke hver dag dette kaliberet kommer innom verkstedet. Dette er et noe sjelden urverk, da det kun ble produsert i noen få år på 1970-tallet. Det er av høy kvalitet, og Omega avsluttet produksjonen av dette kaliberet fordi det ble for dyrt å lage. Det er derfor en liten godbit for samlere.
Les mer
Reparasjon og overhaling av Omega Seamaster 501 armbåndsur
Sprukket fjærfeste i bordursfjær Skiftet balanseakse og tirettefjær på et Omega Seamaster 501 armbåndsur
Les mer
Sprukket fjærfeste i bordursfjær
Sprukket fjærfeste i bordursfjær Drivfjærene i store klokker kan være kraftige. Mange urmakere kan fortelle historier om at de har skadet seg under arbeid med drivfjærer. Særlig under innsetting av fjæren i fjærhuset kan mye skje. En urmaker fortalte en gang at han glapp fjærhuset når fjæren var nesten helt satt inn. Resultatet var at han fikk fjærhus og fjær rett i fleisen med dype kutt og blåmerker som resultat.
Les mer
Montering av veggur
Montering av veggur Dette urverket var det mye jobb med. Fjæra var røket, og da hender det at det blir en del skader. Her hadde noen tenner blitt knekt, og noen deler var bøyd. Men nå tikker klokken fornøyd av gårde på testveggen.
Les mer
Grana lommeur
Restaurering av spindelur Lommeuret var lei seg fordi det hadde gammel smøring, og ville slettes ikke tikke. Men etter demontering, rens og ny smøring tikker det nå fornøyd i vei og er klart for nye år med innsats.
Les mer
Restaurering av spindelur
Restaurering av spindelur Her kommer en liten presentasjon fra arbeidet med en liten skjønnhet. Dette er et lommeur med det vi kaller spindelgang. De eldre lommeurene med spindelgang kan være veldig fint laget, og kvaliteten kan være veldig høy, selv om disse lommeurene ikke er særlig nøyaktige.
Les mer
Dreiing av balanseakse
Dreiing av balanseakse Når det ikke finnes reservedeler må man lage dem selv.
Les mer
Nytt liv til over hundre år gammelt tannhjul
Nytt liv til over hundre år gammelt tannhjul Det fine lommeuret hadde sluttet å gå.
Les mer
Rens av tallskive
Rens av tallskive Så fin kan tallskiven bli med en rens hos urmakeren.
Les mer
Skipsur
Reparasjon av skipsur Her kommer en stor bildespesial fra reparasjonen av et skipsur som jeg utførte for en tid tilbake. Denne klokken er litt utenom det vanlige i og med at den "slår glass" og ikke har vanlige timeslag.
Les mer
Sikker metode for fjerning av rust
Sikker metode for fjerning av rust Ofte får urmakeren utfordringen med å fjerne fastrustede skruer i urverk som har vært utsatt for fuktighet. Her er en nesten helt trygg, men noe tidkrevende metode for å fjerne rust.
Les mer
Urverk i deler
Full overhaling av et FMS veggur Full overhaling av et FMS veggur.
Les mer
Urmakeren arbeider ofte med små gjenstander
Urmakeren arbeider ofte med små gjenstander En del av verkstedurmakerens hverdag består i å reparere små urverk.
Les mer